Egyéb

Bátor váltás a biztonságért

Két éve azt mondhatom elértem pályafutásom egyik kitűzött célállomását, ugyanis vezető jogtanácsos lettem egy nagy cégnél. Az egyetem padjait koptatva meghatároztam magamnak egy olyan karrier utat, amelynek egyik igen magas lépcsőfoka volt ez a pozíció. Nagyon örülök, hogy sikerült ide elérnem. Hosszú és fáradtságos út vezetett idáig. Sok – sok átvirrasztott éjszakával, túlórák tömkelegével, nem beszélve a folyamatos szakmai fejlődést elősegítő szakmai konzultációkról.

A vezető jogtanácsosi pozíció betöltése küszöbén úgy gondoltam, hogy szakmailag teljesen felkészülten állok a kihívás előtt. Ez az álláspont ma sem változott bennem, azonban a vezetői szék, az emberek irányításának az igénye, a főnöki pozíció számos olyan kompetenciát kíván tőlem, amelyekre nem igazán voltam felkészülve.

Az én területeim közé tartozik minden olyan munka- és feladatkör jogi szempontú irányítása, amely jogszabályi kötelezettségeken alapszik, azokban meghatározott határidők, dátumok és kritériumok tarkítják. Nem voltam felkészülve arra, hogy az alám beosztott embereket irányítanom kell, át kell lássam a vállalati struktúrát, ellenőriznem kell a feladatok végrehajtásának menetét és azok eredményét, nem beszélve a külső szolgáltatókkal való kapcsolattartásról, és annak az elviselhetetlen felelősségéről, hogy az ő eredményük vagy eredménytelenségük is az én munkám alá kerül besorolásra, vagyis meghatározza azt.

El is jött hamar az a pillanat, mikor a tűz – és munkavédelem területén munkálkodó külső szakmai cég eredményességét központi veszélyként kezdtem el érezni. Véleményem szerint nem végezték jól a munkájukat, nem is voltak jogi szempontból tökéletesen felkészülve. Ezek alapján pedig, habár szakmai szempontok alapján lehet hogy jó eredményeik voltak, bár úgy gondolom ez inkább a darabszámban nyilvánult meg partnerhálózatukat tekintve, én komoly veszélyt éreztem egy-egy esetleges ellenőrzés bekövetkeztének esetére nézve.

Hamar úgy döntöttem, hogy új szolgáltató után nézek. Immáron közel másfél éve dolgozunk céges szinten a https://tsrsafety.hu/ és elmondhatom, hogy tökéletesnek bizonyul a munkavégzésük. Nem volt könnyű őket megtalálni, de minden elvárásomnak megfelelnek, tökéletes velük a kommunikáció és mind jogi mind tűz- és munkavédelmi szempontból tökéletesen felkészült kollégákkal dolgoznak. Csak ajánlani tudom őket.