Egyéb

A nagy mennyiség nem akadály

Egy iskola igazgatójaként az ember számtalan rendezvény, esemény megszervezésének feladataival, problémáival és szépségeivel találja szemben magát akár egy év alatt is. Én közel ötszáz gyerek igazgatásáért vagyok felelős, nem beszélve a tanárokról, akik szintén közel harmincan gazdagítják a mindennapi életet. Nem könnyű feladat, és néha nehézségek elé is állít, de el kell mondjam, hogy semmi pénzért sem csinálnék mást. Igazán szeretem. Főleg azokat az időszakokat, mikor sikerül valami igazán maradandót alkotni a gyerekek számára.

Nem olyan régen pont egy ilyen élményen lettünk túl. Szerveztünk ugyanis egy iskola napot a gyerekek számára, ahol számos érdekes programmal és lehetőséggel találták szembe magukat. Középiskolaként már számos olyan dolgot meg tudunk csinálni, akár feladatként kiadva a gyerekek számára, amik a nagybetűs életre, a való világra segítenek felkészíteni őket. Volt számos olyan feladat, hogy ki kellett menniük a városba, és különböző üzletekből segítséget kérve megoldani egy-egy feladatot. Volt például, hogy papírzacskókat kellett gyűjteniük az üzletekből, de nem letett vásárolni. Természetesen minél több volt, annál több pontot nyert az osztály. Minden osztály versengett mindegyikkel. Nagyon sok munkánk volt ebben a napban, a feladatokban, az előkészületekben és abban, hogy azért egy-egy ember szeme mindig a gyerekeken legyen, nehogy azért bármilyen problémájuk keletkezzen bármelyik feladatból.

A nap végén, az eredményhirdetéskor szántunk nekik, egyesével minden diáknak egy kis ajándékot. A póló hímzés technikájával egy igazán csodálatos, az iskola címerével ellátott pólót adhattunk át számukra. Nagyon örültek neki. Látszott a diákokon, hogy igazán tetszett nekik az egész nap, a feladatok, a versengés és a pólók is. Csillogó szemmel nézegették a kis pici ajándékot. Nem volt könnyű ötszázötven darab egyedi hímzett póló legyárttatása, de hála az égnek megtaláltuk azt a kivitelező csapatot, akiknek egyáltalán nem akadály a nagy mennyiség, sőt, kihívásként tekintetnek ezekre a feladatokra és nagy lendülettel vetik bele magukat ezekbe.