Egyéb

A gazdaság legújabb eszköze

Nem olyan régen, két éve döntöttem úgy, hogy bizony én valami olyat fogok megpróbálni visszavezetni az életbe, ami egy ideje kiveszőben van, méghozzá a vegyszermentes gazdálkodást, ami a helyi vidéki régió lakosait ellátja megfelelő minőségű és mennyiségű zöldség és gyümölcs félékkel. Persze tudtam jól, hogy több szempontból sem lesz sajnos könnyű dolgom, hiszen már a földterületek megszerzése is iszonyatosan bonyolult és nehézkes manapság, de hála a jó égnek a családban is volt számtalan terület, amelyeket összenyitva, illetve csere tárgyát képezve aztán szépen haladtam és egy teljesen tökéletes nagyságú terület állt végül a rendelkezésemre. A következő nehézséget a munkaerő jelentette, hiszen egy pár fő segítségem volt, de ahogy nőtt a termékeimre az igény, egyre több esetben jelentkezett az emberhiány problémája, és ezt nyilván én is úgy igyekeztem orvosolni, mint mindenki más, gépek és berendezések segítségével.

Ehhez azonban szükségem volt egy olyan partnerre, aki a piacon megbízható és minőségi szolgáltatást és egyben segítséget is tud nyújtani a mezőgazdasági gépek beszerzése terén. Így lett aztán egy traktor és egy eke, ami a vállalkozásom működésébe besegített, azonban már akkor éreztem, hogy ez a beszerzésben segítséget nyújtó fél nem igazán lesz a jövőben a vállalkozásom számára megfelelő segítség, mert iszonyatosan sokat késett a beszerzéssel és az adatszolgáltatásokkal is, így láttam, hogy mondjuk egy pályázat esetén sajnos nem lesz megfelelő partner számomra. Keresgéltem tovább, és milyen jól tettem, hogy nem hagytam a keresést az utolsó pillanatra, hiszen amikor a nagyobb pályázatokon már indulni tudott a cég, megvolt a megfelelő partner az Umwelt személyében.

El nem tudom mondani, hogy mennyire nagy öröm, hogy így a harmadik évben, egy sikeres pályázat segítségével és persze az umwelt segítségével mi is be tudtunk szerezni egy altalajlazító gépet, mert így már nem csak a folyamatos termelésre és a minőségi termékekre tudok kellő figyelmet fordítani, hanem bizony a föld minőségének megőrzésére és annak termőképessége megtartására is egyaránt, mely biztos vagyok benne, hogy a jövőben kulcsfontosságú tényező és egyben feladat lesz majd a mezőgazdaság világában.